fbpx

Korter

Kuidas näidata midagi, mida veel olemas ei ole? Üha sagedamini tehakse tootest virtuaalne prototüüp, realistlik 3D mudel ja testitakse, kuidas potentsiaalne klient selle vastu võtab. Hea ja soodne meetod. Kindlasti oled märganud, et nii tehakse uute kinnisvaraobjektidega, mida hakatakse müüma juba enne “kopa maasse löömist”.

Siin on ühe korteri visualiseering. Korter, mida päriselt ei eksisteeri. Kõik, mis piltidel näha, on arvutis tehtud 3D – seinad, mööbel ja kõik lisad!

3D abil on hea visualiseerida tooteid, mis on veel idee tasemel või on olemas ainult joonistena. Samuti on vahel mõistlikum mudeldada üks virtuaalne mahlapakk ja seda animeerida, kui seda reaalses elus filmida. Sama tulemuse saavutamiseks võtaks see kõvasti rohkem aega.

Üks hea ja eluline näide. IKEA kataloogis olevatest piltidest on väga suur osa arvutis loodud. Samal ajal näeb see kõik väga fotorealistlik välja ja ostjal tekib ettekujutus, et see kõik on päriselt olemas. See on oluliselt kiirem moodus toota vajalikku visuaalset materjali ning seda on hiljem ka lihtsam muuta. Näiteks toote puhul, millel on erinevad värvid või materjalid või lisandub mõni neist aja jooksul.

Liiguta slaiderit paremale-vasakule ja näed, kuidas clay render, ehk ilma tekstuurideta 3D pilt välja näeb.

Juba valmis mudeldatud korterist saab luua ruumilise ettekujutuse. 3D-panoraam loob võimaluse tajuda kogu olustikku peaaegu nagu ise kohal olles.